македонски » шпански   Споредни реченици со дека 1


91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [noventa y uno]

Oraciones subordinadas con que 1

91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [noventa y uno]

Oraciones subordinadas con que 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Времето утре можеби ќе биде подобро. Ta- v-- h--- m---- t----- m-----.
Од каде го знаете тоа? ¿C--- l- s--- (u----)?
Се надевам, дека ќе биде подобро. Es---- q-- h--- m---- t-----.
   
Тој ќе дојде сосема сигурно. Se---- q-- v----.
Сигурно ли е тоа? ¿S-----?
Јас знам, дека тој ќе дојде. Sé q-- v-----.
   
Тој сигурно ќе се јави. Se---- q-- l----.
Навистина? ¿D- v-----?
Мислам, дека тој ќе се јави. Cr-- q-- l------.
   
Виното сигурно е старо. El v--- e- s---------- v----.
Го знаете ли тоа со сигурност? ¿L- s--- (u----) c-- s--------?
Претпоставувам, дека е старо. Cr-- / S------ q-- e- v----.
   
Нашиот шеф изгледа добро. Nu----- j--- t---- b--- a------.
Мислите? ¿U---- c---?
Мислам, дека тој изгледа дури многу добро. Di--- i------ q-- t---- m-- b--- a------.
   
Шефот сигурно има девојка. Se---- q-- n------ j--- t---- n----.
Верувате ли навистина? ¿L- c--- (u----) d- v-----?
Сосема е можно, дека тој има девојка. Es m-- p------ q-- t---- n----.