македонски » шпански   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [noventa y dos]

Oraciones subordinadas con que 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [noventa y dos]

Oraciones subordinadas con que 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Ме лути, дека рчиш. Me m------ q-- r------.
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. Me m------ q-- b---- t----.
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. Me m------ q-- v----- t-- t----.
   
Мислам, дека му треба лекар. (Y-) c--- q-- (é-) d------ i- a- m-----.
Мислам, дека тој е болен. Cr-- q-- e--- e------.
Мислам, дека тој сега спие. Cr-- q-- a---- e--- d--------.
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. (N-------) e-------- q-- (é-) s- c--- c-- n------ h---.
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. Es------- q-- t---- m---- d-----.
Ние се надеваме, дека тој е милионер. Es------- q-- s-- m---------.
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. Me h-- d---- q-- t- e----- h- t----- u- a--------.
Слушнав, дека таа лежи во болница. Me h-- d---- q-- e--- e- e- h-------.
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. Me h-- d---- q-- t- c---- e--- c------------ d---------.
   
Ме радува, дека дојдовте. Me a----- d- q-- h---- v----- (u------).
Ме радува, дека имате интерес. Me a----- d- q-- t----- (u------) i------.
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. Me a----- d- q-- q------ (u------) c------ l- c---.
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. Me t--- q-- e- ú----- a------ y- h- p-----.
Се плашам, дека мораме да земеме такси. Me t--- q-- t-------- q-- c---- / t---- (a-.) u- t---.
Се плашам, дека немам пари кај себе. Me t--- q-- n- l---- d-----.