македонски » шпански   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [noventa y tres]

Oraciones subordinadas con si

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [noventa y tres]

Oraciones subordinadas con si

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Незнам, дали тој ме сака. No s- s- m- q-----.
Незнам, дали тој ќе се врати. No s- s- v------.
Незнам, дали тој ќе ме побара. No s- s- m- l------.
   
Дали тој навистина ме сака? ¿M- q-----?
Дали тој навистина ќе се врати? ¿V------?
Дали тој навистина ќе ме побара? ¿M- l------?
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? Me p------- s- p----- e- m-.
Се прашувам, дали тој има некоја друга? Me p------- s- t---- a o---.
Се прашувам, дали лаже? Me p------- s- m-----.
   
Дали тој навистина мисли на мене? ¿P------ e- m-?
Дали тој навистина има некоја друга? ¿T----- a o---?
Дали тој навистина ја кажува вистината? ¿E----- d------- l- v-----?
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. Du-- q-- l- g---- r--------.
Се сомневам, дали ќе ми пише. Du-- q-- m- e------.
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. Du-- q-- s- c--- c------.
   
Дали му се навистина допаѓам? ¿L- g------ r--------?
Дали тој навистина ќе ми пише? ¿M- e--------?
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? ¿S- c----- c------?