македонски » шпански   Двојни сврзници


98 [деведесет и осум]

Двојни сврзници

-

98 [noventa y ocho]

Dobles conjunciones

98 [деведесет и осум]

Двојни сврзници

-

98 [noventa y ocho]

Dobles conjunciones

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Патувањето навистина беше убаво, но премногу напорно. El v---- f--- d- h----- b------ p--- d-------- a-------.
Возот навистина беше точен, ама преполн. El t--- p--- p------------ d- h----- p--- i-- d-------- l----.
Хотелот навистина беше удобен, ама премногу скап. El h---- e--- d- h----- c----------- p--- d-------- c---.
   
Тој ќе го земе или автобусот или возот. Él c--- / t--- (a-.) e- a------ o e- t---.
Тој ќе дојде или вечерва или утре изутрина. Él v---- o b--- h-- p-- l- n---- o b--- m----- p-- l- m-----.
Тој ќе живее или кај нас или во хотел. Él s- h------ o e- n------ c--- o e- u- h----.
   
Таа зборува како шпански, исто така и англиски. El-- h---- t---- e------ c--- i-----.
Таа живееше како во Мадрид, исто така и во Лондон. El-- h- v----- t---- e- M----- c--- e- L------.
Таа како што ја знае Шпанија, исто така ја знае и Англија. El-- c----- t---- E----- c--- I---------.
   
Тој не само што е глуп, туку исто така е и мрзелив. Él n- s--- e- t----- s--- t------ h-------.
Таа не само што е убава, туку исто така е и интелигентна. El-- n- s--- e- g----- s--- t------ i----------.
Таа не зборува само германски, туку и француски. El-- n- s--- h---- a------ s--- t------ f------.
   
Јас не умеам да свирам ниту на клавир, ниту пак на гитара. Yo n- s- t---- n- e- p---- n- l- g-------.
Јас не умеам да танцувам ниту валцер, ниту пак самба. Yo n- s- b----- n- e- v--- n- l- s----.
Мене не ми се допаѓа нити операта, ниту пак балетот. A m- n- m- g---- n- l- ó---- n- e- b-----.
   
Колку побргу работиш, толку порано ќе бидеш готов. Cu---- m-- r----- t-------- m-- p----- t---------.
Колку порано ќе дојдеш, толку порано можеш да си одиш. Cu---- a---- v------ a---- t- p----- i-.
Колку човек старее, толку човек станува поудобен. Cu---- m---- s- h--- u--- m-- c------ s- v-----.