македонски » шпански   Генитив


99 [деведесет и девет]

Генитив

-

99 [noventa y nueve]

Genitivo

99 [деведесет и девет]

Генитив

-

99 [noventa y nueve]

Genitivo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
мачката на мојата пријателка la g--- d- m- a---- / n---a
кучето на мојот пријател el p---- d- m- a---- / n---o
играчките на моите деца lo- j------- d- m-- h---s
   
Ова е мантилот на мојот колега. És-- e- e- a----- d- m- c--------.
Ова е автомобилот на мојата колешка. És-- e- e- c---- d- m- c--------.
Ова е работата на моите колеги. És-- e- e- t------ d- m-- c---------.
   
Копчето од кошулата е откинато. El b---- d- l- c----- s- h- c----.
Го нема клучот од гаражата. La l---- d-- g----- h- d-----------.
Компјутерот на шефот е расипан. El o-------- d-- j--- e--- e---------.
   
Кои се родителите на девојчето? ¿Q------ s-- l-- p----- d- l- n---?
Како да дојдам до куќата на вашите родители? ¿C--- s- v- a l- c--- d- s-- p-----?
Куќата стои на крајот од улицата. La c--- e--- a- f---- d- l- c----.
   
Како се вика главниот град на Швајцарија? ¿C--- s- l---- l- c------ d- S----?
Кој е насловот на книгата? ¿C--- e- e- t----- d-- l----?
Како се викаат децата на комшиите? ¿C--- s- l----- l-- h---- d- l-- v------?
   
Кога се училишните распусти на децата? ¿C----- s-- l-- v--------- e-------- d- l-- n----?
Кога се термините за прегледи кај лекарот? ¿C----- s-- l-- h---- d- c------- d-- d-----?
Кое е работното време на музејот? ¿C--- e- e- h------ d- a------- d-- m----?