македонски » естонски   Прилози


100 [сто]

Прилози

-

100 [sada]

Määrsõnad

100 [сто]

Прилози

-

100 [sada]

Määrsõnad

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
веќе еднаш – никогаш досега ju-- k----- – m---- k----i
Дали веќе сте биле во Берлин? Ol--- t- j--- k----- B-------- o----?
Не, никогаш досега. / Не, сеуште не . Ei- m---- k-----.
   
некој – никој ke--- – m---- k---i
Познавате ли овде некој? Tu----- t- s--- k-----?
Не, не познавам никого. Ei- m- e- t---- s--- m---- k-----.
   
уште – не повеќе ve-- – m---- e--m
Ќе останете ли уште долго овде? Jä--- t- v--- k----- s---?
Не, јас не останувам повеќе тука. Ei- m- e- j-- e--- k----- s---.
   
уште нешто – ништо повеќе ve-- m----- – e- m----i
Сакате ли да се напиете уште нешто? So----- t- v--- m----- j---?
Не, јас не сакам ништо повеќе. Ei- m- e- s---- e--- m-----.
   
веќе нешто – сеуште ништо ju-- m----- – m---- v--l
Јадевте ли веќе нешто? Ol--- t- j--- m----- s-----?
Не, јас сеуште немам јадено ништо. Ei- m- e- o-- v--- m----- s-----.
   
уште некој – никој повеќе ve-- k---- – m---- k---i
Сака ли уште некој кафе? So---- k---- v--- k----?
Не, никој повеќе. Ei- m---- k----.