македонски » естонски   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

+ 12 [kaksteist]

+ Joogid

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [kaksteist]

Joogid

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Јас пијам чај. Ma j--- t---. +
Јас пијам кафе. Ma j--- k----. +
Јас пијам минерална вода. Ma j--- m-----------. +
   
Пиеш ли чај со лимон? Jo-- s- t--- s--------? +
Пиеш ли кафе со шеќер? Jo-- s- k---- s-------? +
Пиеш ли вода со мраз? Jo-- s- v--- j----? +
   
Овде има забава. Si-- o- p---. +
Луѓето пијат шампањско. In------ j----- š------. +
Луѓето пијат вино и пиво. In------ j----- v---- j- õ---. +
   
Пиеш ли алкохол? Jo-- s- a-------? +
Пиеш ли виски? Jo-- s- v-----? +
Пиеш ли кола со рум? Jo-- s- k----- r------? +
   
Јас не сакам шампањско. Mu--- e- m----- š-----. +
Јас не сакам вино. Mu--- e- m----- v---. +
Јас не сакам пиво. Mu--- e- m----- õ--. +
   
Бебето сака млеко. Be----- m------ p---. +
Детето сака какао и сок од јаболко. La----- m------ k---- j- õ-------. +
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Na----- m------ a----------- j- g---------. +