македонски » естонски   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [kakskümmend viis]

Linnas

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [kakskümmend viis]

Linnas

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Би сакал / сакала кон железничката станица. Ma s------ r--------- m----.
Би сакал / сакала кон аеродромот. Ma s------ l--------- m----.
Би сакал / сакала во центарот на градот. Ma s------ k-------- m----.
   
Како да стигнам до железничката станица? Ku---- s--- m- r---------?
Како да стигнам до аеродромот? Ku---- s--- m- l---------?
Како да стигнам до центарот на градот? Ku---- s--- m- k--------?
   
Ми треба такси. Mu- o- t----- v---.
Ми треба карта на градот. Mu- o- l---------- v---.
Ми треба хотел. Mu- o- h------ v---.
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. Ma s------ a---- r------.
Еве ја мојата кредитна картичка. Si-- o- m- k-----------.
Еве ја мојата возачка дозвола. Si-- o- m- j-------.
   
Што има да се види во градот? Mi- o- l----- v------?
Појдете во стариот дел на градот. Mi--- v--------.
Направете една градска обиколка. Te--- l----- r-------.
   
Појдете на пристаништето. Mi--- s--------.
Направете една пристанишна обиколка. Te--- s-------------.
Кои други знаменитости ги има освен тоа? Mi------- v--------------- o- s--- v---?