македонски » естонски   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [kolmkümmend]

Restoranis 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [kolmkümmend]

Restoranis 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Еден сок од јаболко, молам. Ük- õ-------- p----.
Една лимонада, молам. Ük- l-------- p----.
Еден сок од домати, молам. Ük- t---------- p----.
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. Ma v----- m------- k----- p----- v----.
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. Ma v----- m------- k----- v----- v----.
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. Ma v----- m------- k----- š------.
   
Сакаш ли риба? Me----- s---- k---?
Сакаш ли говедско месо? Me----- s---- l--------?
Сакаш ли свинско месо? Me----- s---- s------?
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. Ma s-------- m----- i--- l-----.
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. Ma s-------- k----------------.
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. Ma s-------- m------ m------ e- l--- k--- a---.
   
Го сакате ли ова со ориз? So----- t- s--- r------?
Го сакате ли ова со тестенини? So----- t- s--- n---------?
Го сакате ли ова со компири? So----- t- s--- k----------?
   
Ова не ми е вкусно. Se- e- m----- m----.
Јадењето е студено. To-- o- k---.
Јас ова не го нарачав. Ma e- t------- s---.