македонски » естонски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [kolmkümmend seitse]

Teel

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [kolmkümmend seitse]

Teel

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Тој патува со мотор. Ta s----- m------------.
Тој патува со велосипед. Ta s----- j----------.
Тој пешачи. Ta k--- j---.
   
Тој патува со брод. Ta s----- l------.
Тој патува со чамец. Ta s----- p------.
Тој плива. Ta u---.
   
Дали овде е опасно? Ka- s--- o- o-----?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Ka- ü------ h-------- o- o-----?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Ka- ö----- j------- m---- o- o-----?
   
Ние го погрешивме патот. Me o---- e------.
Ние сме на погрешен пат. Me o---- v---- t---.
Ние мораме да се вратиме. Me p---- ü---- p------.
   
Каде може овде да се паркира? Ku- s--- p------ s---?
Има ли овде паркиралиште? Ka- s--- o- p-------------?
Колку долго може овде да се паркира? Ku- k--- s--- s--- p------?
   
Возите ли скии? Ka- t- s--------?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Ka- t- s------ s------------- ü---?
Може ли овде да се изнајмат скии? Ka- s--- s--- s----- l--------?