македонски » естонски   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [nelikümmend neli]

Õhtul välja minemine

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [nelikümmend neli]

Õhtul välja minemine

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Има ли овде дискотека? Ka- s--- o- d--------?
Има ли овде ноќен клуб? Ka- s--- o- ö------?
Има ли овде кафеана? Ka- s--- o- p---?
   
Што има вечерва во театар? Mi-- t--- õ---- t------ e----------?
Што има вечерва во кино? Mi-- t--- õ---- k---- n---------?
Што има вечерва на телевизија? Mi- t--- õ---- t------- t----?
   
Има ли уште билети за театар? Ka- t-------- o- v--- p-------?
Има ли уште билети за кино? Ka- k---- o- v--- p-------?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Ka- j--------------- o- v--- p-------?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Ma s------ k---- t--- i-----.
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Ma s------ k----- k----- i-----.
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Ma s------ k---- e-- i-----.
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Os---- t- m---- m----- s--------?
Кога започнува претставата? Mi---- e------ a----?
Можете ли да ми обезбедите една карта? Sa------ t- m---- p----- h------?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Ka- s--- l------ o- g------------?
Има ли овде во близината тениско игралиште? Ka- s--- l------ o- t--------------?
Има ли овде во близината затворен базен? Ka- s--- l------ o- u-----?