македонски » естонски   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [nelikümmend viis]

Kinos

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [nelikümmend viis]

Kinos

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Ние сакаме во кино. Me t-------- k----.
Денес се прикажува еден добар филм. Tä-- j------ h-- f---.
Филмот е сосема нов. Se- f--- o- t------ u--.
   
Каде е благајната? Ku- o- k----?
Има ли уште слободни места? Ka- o- v--- v--- k----?
Колку чинат влезните билети? Ku- p---- m------- p------?
   
Кога започнува претставата? Mi---- s----- a----?
Колку долго трае филмот? Ku- k--- f--- k-----?
Може ли да се резервират билети? Ka- p------- s--- r-----------?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Ma s------ t--- i-----.
Јас би сакал / сакала да седам напред. Ma s------ e-- i-----.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Ma s------ k----- i-----.
   
Филмот беше возбудлив. Fi-- o-- p----.
Филмот не беше досаден. Fi-- e- o---- i---.
Но книгата за филмот беше подобра. Ag- r----- o-- p---- k-- f---.
   
Каква беше музиката? Ku---- m------ o--?
Какви беа глумците? Ku---- n-------- o---?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? Ka- i-------------- s---------- o--?