македонски » естонски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [viis]

Riigid ja keeled

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [viis]

Riigid ja keeled

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Џон е од Лондон. Jo-- o- L--------.
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- a--- S-------------.
Тој зборува англиски. Ta r----- i------ k----.
   
Марија е од Мадрид. Ma--- o- M--------.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- a--- H---------.
Таа зборува шпански. Ta r----- h-------- k----.
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- j- M----- o- B---------.
Берлин се наоѓа во Германија. Be----- a--- S--------.
Зборувате ли вие двајцата германски? Ka- t- r------ m------ s---- k----?
   
Лондон е главен град. Lo---- o- p------.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- j- B------ o- s----- p--------.
Главните градови се големи и бучни. Pe------- o- s----- j- v-----.
   
Франција се наоѓа во Европа. Pr--------- a--- E-------.
Египет се наоѓа во Африка. Eg----- a--- A-------.
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja---- a--- A-----.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ka---- a--- P--------------.
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- a--- K-------------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br------- a--- L--------------.