македонски » естонски   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [viiskümmend viis]

Töö

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [viiskümmend viis]

Töö

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Што сте по занимање? Mi- o- t--- e-------?
Мојот сопруг е лекар по занимање. Mu m--- o- a---.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Ma t----- p---- k----- m-------------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Va---- s---- m- p--------.
Но даноците се високи. Ku-- m----- o- k-----.
И здравственото осигурување е високо. Ja t---------------- o- k- k----.
   
Што сакаш да бидеш? Ke----- s- s---- t----?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Ma t---- i--------- s----.
Јас сакам да студирам на универзитетот. Ma t---- ü-------- õ-----.
   
Јас сум практикант. Ma o--- p---------.
Јас не заработувам многу. Ma e- t---- p----.
Јас сум на пракса во странство. Ma t--- p-------- v--------.
   
Ова е мојот шеф. Se- o- m--- ü-----.
Јас имам љубезни колеги. Mu- o- m-------- k--------.
Напладне секогаш одиме во кантината. Lõ--- a--- k---- m- a---- s------.
   
Јас барам едно работно место. Ma o---- t-------.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Ma o--- j--- a---- o---- t----.
Во оваа земја има премногу невработени. Se---- r----- o- l---- p---- t------.