македонски » естонски   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [viiskümmend kaheksa]

Kehaosad

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [viiskümmend kaheksa]

Kehaosad

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Јас цртам човек. Ma j-------- m----.
Најпрво главата. Es----- p--.
Човекот носи еден шешир. Me-- k----- m----.
   
Косата не му се гледа. Ju------ e- o-- n---.
Ушите исто така не му се гледаат. Kõ--- e- o-- s----- n---.
Грбот исто така не му се гледа. Se--- e- o-- k- n---.
   
Ги цртам очите и устата. Ma j-------- s----- j- s--.
Човекот танцува и се смее. Me-- t------ j- n-----.
Човекот има долг нос. Me--- o- p--- n---.
   
Тој во рацете носи еден стап. Ta k----- k---- k---.
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. Ta k----- k- s---- ü---- k----.
Зима е и студено е. On t--- j- k---.
   
Рацете се силни. Kä-- o- t------.
Нозете исто така се силни. Ja--- o- s----- t------.
Човекот е од снег. Se- m--- o- l-----.
   
Тој не носи панталони и мантил. Ta e- k---- p---- e-- m------.
Но човекот не се смрзнува. Ku-- s-- m--- e- k------.
Тоа е снешко. Ta o- l-------.