македонски » естонски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [viiskümmend üheksa]

Postkontoris

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [viiskümmend üheksa]

Postkontoris

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Каде е најблиската пошта? Ku- o- l---- p---------?
Далеку ли е до најблиската пошта? Ka- l----- p------------ o- p--- m--?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Ku- o- l---- k--------?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Mu- o- p---- p-------- v---.
За една картичка и едно писмо. Üh--- k------- j- ü---- k------.
Колку чини поштарината за Америка? Ku- p---- m----- p--- s------- A----------?
   
Колку е тежок пакетот? Ku- r---- o- s-- p---?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Ka- m- v--- s---- l----------- s----?
Колку долго трае, додека да пристигне? Ku- k--- k---- s---- k----- j---------?
   
Каде можам да телефонирам? Ku- m- h-------- s---?
Каде е следната телефонска говорница? Ku- o- l---- t------?
Имате ли телефонски картички? Ka- t--- o- t-------------?
   
Имате ли телефонски именик? Ka- t--- o- t---------------?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Te--- t- A------ s---------?
Само момент, да проверам. Ük- h---- m- v----- j----.
   
Линијата е секогаш зафатена. Li-- o- p------- h-------.
Кој број го биравте? Mi----- n----- t- v-------?
Најпрво морате да изберете нула. Te p---- e-------- n---- v-----!