македонски » естонски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [kuus]

Lugemine ja kirjutamine

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [kuus]

Lugemine ja kirjutamine

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Јас читам. Ma l---.
Јас читам една буква. Ma l--- k---------.
Јас читам еден збор. Ma l--- s---.
   
Јас читам една реченица. Ma l--- l-----.
Јас читам едно писмо. Ma l--- k----.
Јас читам една книга. Ma l--- r-------.
   
Јас читам. Ma l---.
Ти читаш. Sa l---.
Тој чита. Ta l---.
   
Јас пишувам. Ma k-------.
Јас пишувам една буква. Ma k------- k---------.
Јас пишувам еден збор. Ma k------- s---.
   
Јас пишувам една реченица. Ma k------- l-----.
Јас пишувам едно писмо. Ma k------- k----.
Јас пишувам една книга. Ma k------- r-------.
   
Јас пишувам. Ma k-------.
Ти пишуваш. Sa k-------.
Тој пишува. Ta k-------.