македонски » естонски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [kuuskümmend viis]

Eitamine 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [kuuskümmend viis]

Eitamine 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Скап ли е прстенот? Ka- s-- s----- o- k-----?
Не, тој чини само сто евра. Ei- s-- m----- a----- s--- e----.
Но јас имам само педесет. Ku-- m-- o- a----- v----------.
   
Готов / готова ли си веќе? Ol-- s- j--- v-----?
Не, сеуште не сум. Ei- v--- m----.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Ag- k--- o--- v-----.
   
Сакаш ли уште супа? So---- s- v--- s----?
Не, не сакам повеќе. Ei- m- e- t--- r-----.
Но сакам уште еден сладолед. Ag- v--- ü-- j------.
   
Живееш ли веќе долго овде? El-- s- j--- k--- s---?
Не, штотуку еден месец. Ei- a---- e------ k---.
Но познавам веќе многу луѓе. Ku-- m- t----- j--- p---- i------.
   
Патуваш ли утре накај дома? Sõ---- s- h---- k---?
Не, дури за викендот. Ei- a---- n--------------.
Но се враќам веќе во недела. Ag- m- t---- j--- p--------- t-----.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Ka- s- t---- o- j--- t-----------?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ei- t- o- a---- s----------.
Но таа веќе има дечко. Ag- t-- o- j--- p----------.