македонски » естонски   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [seitsekümmend seitse]

midagi põhjendama 3

77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [seitsekümmend seitse]

midagi põhjendama 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Зошто не ја јадете тортата? Mi-- t- t---- e- s--?
Јас морам да ослабам. Ma p--- a--- v----.
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. Ma e- s-- s---- s--- m- p--- a--- v----.
   
Зошто не го пиете пивото? Mi-- t- õ--- e- j--?
Јас морам уште да возам. Ma p--- v--- s-----.
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. Ma e- j-- s---- s--- p--- v--- s-----.
   
Зошто не го пиеш кафето? Mi-- s- k---- e- j--?
Тоа е студено. Se- o- k---.
Јас не го пијам, бидејки е студено. Ma e- j-- s---- s--- s-- o- k---.
   
Зошто не го пиеш чајот? Mi-- s- t--- e- j--?
Немам шеќер. Mu- e- o-- s------.
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. Ma e- j-- s---- s--- m-- e- o-- s------.
   
Зошто не ја јадете супата? Mi-- t- s---- e- s--?
Јас не ја нарачав. Ma e- t------- s---.
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. Ma e- s-- s---- s--- m- e- o-- s--- t-------.
   
Зошто не го јадете месото? Mi-- t- l--- e- s--?
Јас сум вегетаријанец. Ma o--- t------------.
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. Ma e- s-- s---- s--- m- o--- t------------.