македонски » естонски   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

8 [kaheksa]

Kellaajad

8 [осум]

Часови / Време

-

8 [kaheksa]

Kellaajad

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Извинете! Va-------!
Колку е часот, Ве молам? Ku- p---- k--- o-- p----?
Благодарам многу. Su-- t---.
   
Часот е еден. Ke-- o- ü--.
Часот е два. Ke-- o- k---.
Часот е три. Ke-- o- k---.
   
Часот е четири. Ke-- o- n---.
Часот е пет. Ke-- o- v---.
Часот е шест. Ke-- o- k---.
   
Часот е седум. Ke-- o- s-----.
Часот е осум. Ke-- o- k------.
Часот е девет. Ke-- o- ü-----.
   
Часот е десет. Ke-- o- k----.
Часот е единаесет. Ke-- o- ü-------.
Часот е дванаесет. Ke-- o- k--------.
   
Една минута има шеесет секунди. Üh-- m------ o- k---------- s-------.
Еден час има шеесет минути. Üh-- t----- o- k---------- m------.
Еден ден има дваесет и четири часа. Üh-- p----- o- k---------- n--- t----.