македонски » естонски   Минато време 3


83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [kaheksakümmend kolm]

Minevik 3

83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [kaheksakümmend kolm]

Minevik 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
телефонира he------a
Јас телефонирав. Ma h---------.
Јас цело време телефонирав. Ma o--- t---- s---- a-- t--------.
   
прашува kü---a
Јас прашав. Ma k------.
Јас секогаш прашував. Ma o--- a---- k------.
   
раскажува ju------a
Јас раскажував. Ma j---------.
Јас ја раскажав целата приказна. Ma j--------- t---- l-- ä--.
   
учи õp---a
Јас учев. Ma õ------.
Јас учев цела вечер. Ma õ------ t---- õ---.
   
работи tö----a
Јас работев. Ma t-------.
Јас работев цел ден. Ma t------- t---- p----.
   
јаде sö--a
Јас јадев. Ma s---.
Јас го изедов целото јадење. Ma s--- k--- t---- ä--.