македонски » естонски   Прашања – Минато време 2


86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [kaheksakümmend kuus]

Küsimused – minevik 2

86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [kaheksakümmend kuus]

Küsimused – minevik 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Која вратоврска ја носеше? Mi----- l---- s- k------?
Кој автомобил го купи? Mi----- a--- s- o-----?
За кој весник се претплати? Mi----- a------ s- t-------?
   
Кого видовте? Ke-- t- n-----?
Кого сретнавте? Ke----- t- k--------?
Кого препознавте? Ke--- t- ä-- t-------?
   
Кога станавте? Mi---- t- ä-------?
Кога започнавте? Mi---- t- a---------?
Кога престанавте? Mi---- t- l---------?
   
Зошто се разбудивте? Mi-- t- ä-------?
Зошто станавте наставник? Mi-- t- õ-------- h--------?
Зошто земавте такси? Mi-- t- t---- v------?
   
Од каде дојдовте? Ku-- t- t-----?
Накаде отидовте? Ku-- t- l------?
Каде бевте? Ku- t- o----?
   
Кому му помогна? Ke-- s- a------?
Кому му пиша? Ke----- s- k---------?
Кому му одговори? Ke----- s- v-------?