македонски » естонски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [üheksakümmend neli]

Sidesõnad 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [üheksakümmend neli]

Sidesõnad 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Чекај, додека да престане дождот. Oo-- k--- v--- l----.
Чекај, додека да бидам готов / готова. Oo-- k--- m- v----- o---.
Чекај, додека тој да се врати. Oo-- k--- t- t----- t----.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Ma o---- k--- m- j------ o- k-----.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Ma o---- k--- f--- ä-- l----.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Ma o---- k--- f---- t--- r--------- l----.
   
Кога патуваш на одмор? Mi---- s- p-------- s-----?
Уште пред летниот распуст? Ve-- e--- s----------?
Да, уште пред да започне летниот распуст. Ja-- e--- s---------- a-----.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Pa----- k---- e---- k-- t--- a----.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Pe-- o-- k--- e---- k-- l---- i----.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Su--- a--- e---- k-- v---- l----.
   
Кога ќе се вратиш дома? Mi---- s- k--- t----?
По наставата? Pe--- t----?
Да, откако ќе заврши наставата. Ja-- p---- t------ l----.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Pe--- s---- k-- t-- õ------ o--- e- s----- t- e--- t------.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Pe--- s---- k-- t- t-- k------ l--- t- A----------.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Pe--- s---- k-- t- A---------- l---- s-- t- r------.