македонски » естонски   Двојни сврзници


98 [деведесет и осум]

Двојни сврзници

-

+ 98 [üheksakümmend kaheksa]

+ Kahekordsed sidesõnad

98 [деведесет и осум]

Двојни сврзници

-

98 [üheksakümmend kaheksa]

Kahekordsed sidesõnad

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Патувањето навистина беше убаво, но премногу напорно. Re-- o-- t----- i---- k--- l----- k------. +
Возот навистина беше точен, ама преполн. Ro-- o-- t----- t----- k--- l----- t---. +
Хотелот навистина беше удобен, ама премногу скап. Ho---- o-- t----- m----- k--- l----- k-----. +
   
Тој ќе го земе или автобусот или возот. Ta t---- k-- b---- v-- r------. +
Тој ќе дојде или вечерва или утре изутрина. Ta t---- k-- t--- õ---- v-- h---- v-----------. +
Тој ќе живее или кај нас или во хотел. Ta e--- k-- m--- v-- h-------. +
   
Таа зборува како шпански, исто така и англиски. Ta r----- n-- h-------- k-- i------ k----. +
Таа живееше како во Мадрид, исто така и во Лондон. Ta o- e----- n-- M------- k-- L-------. +
Таа како што ја знае Шпанија, исто така ја знае и Англија. Ta t----- n-- H--------- k-- I---------. +
   
Тој не само што е глуп, туку исто така е и мрзелив. Ta e- o-- m---- a----- r---- v--- k- l----. +
Таа не само што е убава, туку исто така е и интелигентна. Ta e- o-- a------- i--- v--- k- i------------. +
Таа не зборува само германски, туку и француски. Ta e- r---- a----- s---- v--- k- p-------- k----. +
   
Јас не умеам да свирам ниту на клавир, ниту пак на гитара. Ma e- o--- m------ e- k------- e-- k------. +
Јас не умеам да танцувам ниту валцер, ниту пак самба. Ma e- o--- t------- e- v----- e-- s-----. +
Мене не ми се допаѓа нити операта, ниту пак балетот. Mu--- e- m----- e- o---- e-- b------. +
   
Колку побргу работиш, толку порано ќе бидеш готов. Mi-- k-------- s- t------ s--- v---- s--- v-----. +
Колку порано ќе дојдеш, толку порано можеш да си одиш. Mi-- v---- s- t----- s--- v---- s--- k- m----. +
Колку човек старее, толку човек станува поудобен. Mi-- v------- j-------- s--- m--------- m-------. +