македонски » персиски   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

+ ‫25 [بیست و پنج]‬25 [bist-o-panj]

+ ‫در شهر‬dar shahr

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

‫25 [بیست و پنج]‬
25 [bist-o-panj]

‫در شهر‬
dar shahr

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиفارسی
Би сакал / сакала кон железничката станица. ‫م- م------- ب- ا------ ق--- ب---.‬
m-- m------- b- t------ i------- g----- b------.
+
Би сакал / сакала кон аеродромот. ‫م- م------- ب- ف------ ب---.‬
m-- m------- b- f------- b------.
+
Би сакал / сакала во центарот на градот. ‫م- م------- ب- م--- ش-- ب---.‬
m-- m------- b- m------- s---- b------.
+
   
Како да стигнам до железничката станица? ‫چ- ج--- ب- ا------ ق--- ب-----
c------- b- i------- g----- b------?
+
Како да стигнам до аеродромот? ‫چ- ج--- ب- ف------ ب-----
c------- b- f------- b------?
+
Како да стигнам до центарот на градот? ‫چ- ج--- ب- م--- ش-- ب-----
c------- b- m------- s---- b------?
+
   
Ми треба такси. ‫م- ا----- ب- ی- ت---- د---.‬
m-- b- y-- t--- e----- d----.
+
Ми треба карта на градот. ‫م- ا----- ب- ی- ن--- د---.‬
m-- b- y-- n------- e----- d----.
+
Ми треба хотел. ‫م- ب- ی- ه-- ا----- د---.‬
m-- b- y-- h---- e----- d----.
+
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. ‫م- م------- ی- ا------ ک---- ک--.‬
m-- m------- y-- o------- k----- k----.
+
Еве ја мојата кредитна картичка. ‫ا-- ک--- ا------ م- ا---
i- k----- e------------ m-- a-t
+
Еве ја мојата возачка дозвола. ‫ا-- گ---- ن--- ر------ م- ا--.‬
i- g------------ r----------- m-- a--.
+
   
Што има да се види во градот? ‫د- ‫--- ش-- چ- چ--- ب--- د--- و--- د-----
d-- s---- c-- c---- b----- d---- v---- d----?
+
Појдете во стариот дел на градот. ‫ب- ب--- ق--- ش-- ب----.‬
b- b---- g------ s---- b------.
+
Направете една градска обиколка. ‫ب- ت-- د- ش-- ب-----.‬
y-- g------ b- t--- d-- s---- a---- d----.
+
   
Појдете на пристаништето. ‫ب- ب--- ب----.‬
b- b----- b------.
+
Направете една пристанишна обиколка. ‫ب- ت-- گ--- د- ب--- ب----.‬
g------- d-- b----- k----.
+
Кои други знаменитости ги има освен тоа? ‫آ-- ‫----- ه-- د---- ه- ه----
d---------- d----- h-- v---- d-----?
+