македонски » персиски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

‫59 [پنجاه و نه]
59 [panjâ-ho-noh]

‫در اداره پست
dar edâre-ye post

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

‫59 [پنجاه و نه]
59 [panjâ-ho-noh]

‫در اداره پست
dar edâre-ye post

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиفارسی
Каде е најблиската пошта? نز------- ‫------- ک-----
n---------- p-------- k-----?
Далеку ли е до најблиската пошта? ‫ت- ن-------- پ------ خ--- ر-- ا---
t- n---------- p-------- k---- r-- a--?
Каде е најблиското поштенско сандаче? نز------- ‫----- پ-- ک-----
n---------- s------- p---- k-----?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. ‫م- ت----- ت--- ل--- د---.
m-- t------- t---- l---- d----.
За една картичка и едно писмо. ‫ب--- ی- ک--- پ---- و ی- ن---.
b----- y-- k--- p----- v- y-- n----.
Колку чини поштарината за Америка? ‫ه---- ا---- ب- آ----- چ-------
h-------- e---- b- â----- c------- a--?
   
Колку е тежок пакетот? ‫و-- ب--- چ--- ا---
v---- b---- c------- a--?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? ‫م------- آ- ر- ب- پ-- ه---- ا---- ک---
m-------- â- r- b- p---- h----- e---- k----?
Колку долго трае, додека да пристигне? چق-- ط-- م----- ت- ب--- ب- م--- ب----
c------- t--- m------- t- b---- b- m------ b------?
   
Каде можам да телефонирам? ‫ک-- م------- ت--- ب----
k--- m-------- t------ b------?
Каде е следната телефонска говорница? نز------- ب--- ت--- ک-----
n---------- b------ t------ k-----?
Имате ли телефонски картички? ‫ک--- ت--- د-----
k---- t------ d----?
   
Имате ли телефонски именик? ‫د----- ت--- د-----
d--------- t------ d----?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? ‫پ-- ش---- ک--- ا---- ر- م--------
p--- s--------- k------- o----- r- m------?
Само момент, да проверам. ‫ی- ل---- ن--- م-----.
y-- l----- n---- m------.
   
Линијата е секогаш зафатена. ‫ت--- ه---- ا---- ا--.
t------ h------ e------ a--.
Кој број го биравте? ‫چ- ش---- ا- ر- گ------
c-- s-------- r- g-------?
Најпрво морате да изберете нула. او- ب--- ص-- ر- ب-----.
a---- b---- s--- r- b------.