македонски » персиски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

+ ‫6 [شش]‬6 [shesh]

+ ‫خواندن و نوشتن‬khândan va neveshtan

6 [шест]

Читање и пишување

-

‫6 [شش]‬
6 [shesh]

‫خواندن و نوشتن‬
khândan va neveshtan

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиفارسی
Јас читам. ‫م- م-------.‬
m-- m-------.
+
Јас читам една буква. ‫م- ی- ح-- ا---- ر- م-------.‬
m-- y-- h---- a----- r- m-------.
+
Јас читам еден збор. ‫م- ی- ک--- ر- م-------.‬
m-- y-- k----- r- m-------.
+
   
Јас читам една реченица. ‫م- ی- ج--- ر- م-------.‬
m-- y-- j---- r- m-------.
+
Јас читам едно писмо. ‫م- ی- ن--- ر- م-------.‬
m-- y-- n--- r- m-------.
+
Јас читам една книга. ‫م- ک--- م-------.‬
m-- y-- k---- m-------.
+
   
Јас читам. ‫م- م-------.‬
m-- m-------.
+
Ти читаш. ‫ت- م-------.‬
t- m------.
+
Тој чита. ‫ا- (م--) م-------.‬
o- m-------.
+
   
Јас пишувам. ‫م- م-------.‬
m-- m--------.
+
Јас пишувам една буква. ‫م- ی- ح-- ا---- ر- م-------.‬
m-- y-- h---- a----- r- m--------.
+
Јас пишувам еден збор. ‫م- ی- ک--- ر- م-------.‬
m-- y-- k----- r- m--------.
+
   
Јас пишувам една реченица. ‫م- ی- ج--- ر- م-------.‬
m-- y-- j---- r- m--------.
+
Јас пишувам едно писмо. ‫م- ی- ن--- م-------.‬
m-- y-- n--- r- m--------.
+
Јас пишувам една книга. ‫م- ی- ک--- م-------.‬
m-- y-- k---- m--------.
+
   
Јас пишувам. ‫م- م-------.‬
m-- m--------.
+
Ти пишуваш. ‫ت- م-------.‬
t- m-------.
+
Тој пишува. ‫ا- (م--) م-------.‬
o- (m---) m--------.
+