македонски » персиски   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

+ ‫82 [هشتاد و دو]‬82 [hashtâd-o-do]

+ ‫زمان گذشته 2‬zamâne gozashte 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

‫82 [هشتاد و دو]‬
82 [hashtâd-o-do]

‫زمان گذشته 2‬
zamâne gozashte 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиفارسی
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? ‫آ-- م---- ب--- ی- آ------- ص-- ک----
t- m----- b--- y-- â------- s--- k---?
+
Мораше ли да го повикаш лекарот? ‫آ-- م---- ب--- پ--- ر- خ-- ک----
t- m----- b--- p------ r- k----- k---?
+
Мораше ли да ја повикаш полицијата? ‫آ-- م---- ب--- پ--- ر- خ-- ک----
t- m----- b--- p---- r- k----- k---?
+
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. ‫ ش-- ش---- ت--- ا- ر- د----- ت- ا--- م- آ- ر- د----.‬
s---- s------ t------ r- d----? t- a--- m-- â- s------ r- dâ
+
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. ‫ ش-- آ---- ر- د----- ت- ا--- م- آ- ر- د----.‬
s---- â---- r- d----? t- a--- m-- â- r- d------.
+
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. ‫ ش-- ن--- ش-- ر- د----- ت- ا--- م- آ- ر- د----.‬
s---- n------ s---- r- d----? t- a--- m-- â- r- d------.
+
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. ‫ا- (م--) س- و-- آ--- ا- (م--) ن------ س- و-- ب----.‬
o- s--- v---- â---? o- n--------- s--- v---- b-----.
+
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. ‫ا- (م--) ر-- ر- پ--- ک--- ا- (م--) ن------ ر-- ر- پ--- ک--.‬
o- r-- r- p---- k---? o- n--------- r-- r- p---- k----.
+
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. ‫ا- (م--) ح-- ت- ر- م---- ش-- ا- (م--) ن------ ح-- م-- ب----.‬
o- m--------- s------ t- s---? o- n--------- s------ m--- b-------.
+
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? ‫چ-- ت- ن------- ب- م--- ب------
c---- t- n---------- b- m---- b------?
+
Зошто не можеше да го најдеш патот? ‫چ-- ت- ن------- ر-- ر- پ--- ک----
c---- t- n---------- r-- r- p---- k---?
+
Зошто не можеше да го разбереш? ‫چ-- ت- ن------- ح-- ه--- ر- ب------
c---- t- n---------- s------------ r- b------?
+
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. ‫م- ن------- ب---- ب---- چ-- ه-- ا------ ح--- ن------.‬
m-- n----------- b- m---- b----- z--- h--- o------ h------ n-------.
+
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. ‫م- ن------- ر-- ر- پ--- ک-- چ-- ن--- ش-- ر- ن-----.‬
m-- n----------- r-- r- p---- k---- z--- n---------- s---- r- n--------.
+
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. ‫م- ح--- ر- ن------ چ-- ص--- آ--- ب--- ب--.‬
m-- h------ r- n--------- z--- s----- â---- b----- b--.
+
   
Морав да земам едно такси. ‫م- م---- ب--- ت---- س--- ش--.‬
m-- m----- b----- y-- t--- s---- s-----.
+
Морав да купам карта на градот. ‫م- م---- ب--- ن--- ش-- ب---.‬
m-- m----- b----- y-- n---------- s---- b-------.
+
Јас морав да го исклучам радиото. ‫م- م---- ب--- ر---- ر- خ---- ک--.‬
m-- m----- b----- r---- r- k------ k----.
+