македонски » персиски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

‫94 [نود و چهار]
94 [navad-o-cha-hâr]

‫حروف ربط 1
horufe rabt 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

‫94 [نود و چهار]
94 [navad-o-cha-hâr]

‫حروف ربط 1
horufe rabt 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиفارسی
Чекај, додека да престане дождот. ‫ص-- ک- ت- ب---- ب-- ب---.
s--- k-- t- b---- b--- b------.
Чекај, додека да бидам готов / готова. ‫ص-- ک- ت- م- ک--- ت--- ش--.
s--- k-- t- m-- k---- t---- s-----.
Чекај, додека тој да се врати. ‫ص-- ک- ت- ا- ب-----.
s--- k-- t- o- b---------d
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. ‫م- ص-- م----- ت- م----- خ-- ش---.
m-- s--- m------ t- m------ k----- s------.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. ‫م- ص-- م----- ت- ف--- ت--- ش--.
m-- s--- m------ t- f--- t---- s-----.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. ‫م- ص-- م----- ت- چ--- ر----- س-- ش--.
m-- s--- m------ t- c------- r------ s--- s-----.
   
Кога патуваш на одмор? ‫ت- ک- ب- م----- م------
t- k-- b- m-------- m-----?
Уште пред летниот распуст? قب- ا- ت------ ت-------
g---- a- t--------- t-------?
Да, уште пред да започне летниот распуст. ‫ب--- ق-- ا- ا---- ت------ ت------ ش--- ش--.
b---- g---- a- i--- t--------- t------- s------ s-----.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. قب- ا- ا---- ز----- ش--- ش--- س-- ر- ت---- ک-.
g---- a- i--- z------- s------ s------ s---- r- t------ k--.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. قب- ا- ا---- س- م-- ب------ د-- ه--- ر- ب---.
g---- a- i--- s--- m-- b--------- d--------- r- b-----.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. قب- ا- ا---- خ--- ش--- پ---- ر- ب---.
g---- a- i--- k----- s----- p------ r- b-----.
   
Кога ќе се вратиш дома? ‫ک- ب- خ--- م------
k-- b- k---- m------?
По наставата? ‫ب-- ا- ک----
b-- a- k----?
Да, откако ќе заврши наставата. ‫ب--- ب-- ا- ا---- ک--- ت--- ش-.
b---- b-- a- i--- k---- t---- s---.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. ‫ب-- ا- ا---- ا- (م--) ت---- ک-- د--- ن------ ک-- ک--.
b-- a- i--- o- t------ k--- d---- n--------- k-- k----.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. ‫ب-- ا- ا---- ا- (م--) ک--- ر- ا- د-- د-- ب- آ----- ر--.
b-- a- i--- o- k----- r- a- d--- d-- b- â----- r---.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. ‫ب-- ا- ا---- ا- (م--) ب- آ----- ر-- ث------ ش-.
b-- a- i--- o- b- â----- r--- s--------- s---.