македонски » фински   Состанок / Средба


24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [kaksikymmentäneljä]

Tapaaminen

24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [kaksikymmentäneljä]

Tapaaminen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsuomi
Го пропушти ли автобусот? My---------- b-------?
Те чекав половина час. Od---- s---- p---- t-----.
Немаш ли мобилен со себе? Ei-- s------ o-- k-------- m-------?
   
Следниот пат биди точен / точна! Ol- e--- k------- a------!
Следниот пат земи такси! Tu-- e--- k------- t-------!
Следниот пат земи еден чадор со себе! Ot- e--- k------- s---------- m-----!
   
Утре сум слободен / слободна. Hu------ m------ o- v------.
Ќе се сретнеме ли утре? Ta-------- h-------?
Жал ми е, но јас не можам утре. Ol-- p---------- m------ e- k-- h-------.
   
Имаш ли нешто планирано за викендов? On-- s------ j- s----------- t---- v------------?
Или пак си веќе договорен / договорена? Va- o--- s------ j- m---- s-----------?
Предлагам да се сретнеме за викендот. Mi-- e------- e--- t------- v------------.
   
Ќе правиме ли пикник? Me------- p---------?
Ќе одиме ли на плажа? Me------- r-------?
Ќе одиме ли на планина? Aj------ v-------?
   
Ќе те земам од канцеларијата. Mi-- h--- s---- t----------.
Ќе те земам од дома. Mi-- h--- s---- k----.
Ќе те земам од автобуската станица. Ha-- s---- b-------------.