македонски » фински   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

3 [kolme]

Tutustua

3 [три]

Запознавање

-

3 [kolme]

Tutustua

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsuomi
Здраво! He-!
Добар ден! Hy--- p-----!
Како си? Mi-- k-----?
   
Доаѓате ли од Европа? Tu------- t- E---------?
Доаѓате ли од Америка? Tu------- t- A---------?
Доаѓате ли од Азија? Tu------- A-------?
   
Во кој хотел живеете? Mi--- h--------- t- a-----?
Колку долго сте веќе овде? Ku---- k---- o----- o----- j- t-----?
Колку долго останувате? Ku---- k------ t- j-----?
   
Ви се допаѓа ли овде? Vi--------- t-----?
Дали сте овде на одмор? Ol------ t- l------ t-----?
Посетете ме! Tu---- k------ j-----!
   
Еве ја мојата адреса. Tä--- o- o---------.
Ќе се видиме ли утре? Nä------- h-------??
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. Ol-- p---------- m------ o- j- m---- m-----.
   
Чао! Mo----!
Довидување! Nä------!
До наскоро! Nä------!