македонски » фински   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [kolmekymmentä]

Ravintolassa 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [kolmekymmentä]

Ravintolassa 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsuomi
Еден сок од јаболко, молам. Om-------- k-----.
Една лимонада, молам. Li---- k-----.
Еден сок од домати, молам. To----------- k-----.
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. Ha------- l---- p---------.
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. Ha------- l---- v----------.
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. Ha------- p----- k----------.
   
Сакаш ли риба? Pi----- k------?
Сакаш ли говедско месо? Pi----- n------------?
Сакаш ли свинско месо? Pi----- s----------?
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. Ha------- j----- i---- l----.
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. Ha------- k----------------.
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. Ha------- j------ m--- e- k---- k----.
   
Го сакате ли ова со ориз? Ha----------- s-- r----- k-----?
Го сакате ли ова со тестенини? Ha----------- s-- p----- k-----?
Го сакате ли ова со компири? Ha----------- s-- p--------- k-----?
   
Ова не ми е вкусно. Tä-- e- m----- m------.
Јадењето е студено. Ru--- o- k-----.
Јас ова не го нарачав. En t------- t---.