македонски » фински   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [kolmekymmentäviisi]

Lentokentällä

35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [kolmekymmentäviisi]

Lentokentällä

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsuomi
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. Ha------- v----- l----- A-------.
Дали е тоа е директен лет? On-- t--- s---- l----?
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. Ha------- i------------ s----------- p-------.
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. Ha------- v-------- v---------.
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. Ha------- p-------- v---------.
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. Ha------- v------ v---------.
   
Кога оди следната машина за Рим? Mi----- l----- s------- l---- R------?
Дали има уште две слободни места? On-- v---- k---- v------ p------ j-------?
Не, имаме само уште едно слободно место. Ei- m----- o- v--- y--- p----- v------.
   
Кога слетуваме? Mi----- l----------?
Кога ќе сме таму? Mi----- o----- p------?
Кога има автобус до центарот на градот? Mi----- l----- b---- k---------?
   
Ова е вашиот куфер? On-- t--- t----- m-------------?
Ова е вашата ташна? On-- t--- t----- l--------?
Ова е вашиот багаж? Ov---- n--- t----- m-------------?
   
Колку багаж можам да земам со себе? Pa------ m----------- v--- o---- m-----?
Дваесет килограми. Ka----------- k----.
Што, само дваесет килограми? Mi--- v--- k------------ k----?