македонски » фински   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [neljäkymmentäneljä]

Mennä ulos illlalla

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [neljäkymmentäneljä]

Mennä ulos illlalla

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsuomi
Има ли овде дискотека? On-- t----- d-----?
Има ли овде ноќен клуб? On-- t----- y-------?
Има ли овде кафеана? On-- t----- k-------?
   
Што има вечерва во театар? Mi-- e-------- t--- i----- t----------?
Што има вечерва во кино? Mi-- p----- t--- i----- e-----------------?
Што има вечерва на телевизија? Mi-- t---- t----- i------ t-----------?
   
Има ли уште билети за театар? On-- v---- l------ t---------?
Има ли уште билети за кино? On-- v---- l------ e--------?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? On-- v---- l------ j------------------?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Ha---- i---- i--- t-----.
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Ha---- i---- j------ k-------.
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Ha---- i---- i--- e-----.
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Vo------ s--------- m------ j------?
Кога започнува претставата? Mi----- n----- a----?
Можете ли да ми обезбедите една карта? Vo------ o---- m------ l----?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? On-- t----- l------ g----------?
Има ли овде во близината тениско игралиште? On-- t----- l------ t------------?
Има ли овде во близината затворен базен? On-- t----- l------ u---------?