македонски » фински   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [viisikymmentäkolme]

Kauppoja / liikkeitä

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [viisikymmentäkolme]

Kauppoja / liikkeitä

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsuomi
Ние бараме спортска продавница. Et----- u--------------.
Ние бараме месарница. Et----- l----------.
Ние бараме аптека. Et----- a--------.
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. Ha------ n-------- o---- j----------.
Би сакале имено да купиме салама. Ha------ n-------- o---- m----------.
Би сакале имено да купиме лекарства. Ha------ n-------- o---- l--------.
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. Et----- u-------------- o---------- j----------.
Ние бараме месарница, за да купиме салама. Et----- l---------- o---------- m----------.
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. Et----- a-------- o---------- l--------.
   
Јас барам златар. Et--- k----------.
Јас барам фото продавница. Et--- v---------------.
Јас барам слаткарница. Et--- k----------.
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. Ai-- n-------- o---- s--------.
Имено имам намера, да купам еден филм. Ai-- n-------- o---- f----------.
Имено имам намера, да купам една торта. Ai-- n-------- o---- k----.
   
Јас барам златар, за да купам прстен. Et--- k---------- o--------- s--------.
Јас барам фото продавница, за да купам филм. Et--- v--------------- o--------- f----------.
Јас барам слаткарница, за да купам торта. Et--- k---------- o--------- k----.