македонски » фински   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [viisikymmentäyhdeksän]

Postitoimistossa

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [viisikymmentäyhdeksän]

Postitoimistossa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsuomi
Каде е најблиската пошта? Mi--- o- l---- p------------?
Далеку ли е до најблиската пошта? On-- p---- m---- l--------- p---------------?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Mi--- o- l---- p------------?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Mi-- t-------- p--- p-----------.
За една картичка и едно писмо. Yh--- k------- s--- t----- k--------.
Колку чини поштарината за Америка? Ku---- k----- p--------- A--------- o-?
   
Колку е тежок пакетот? Ku---- p------ p------ o-?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Vo---- l------- s-- i---------?
Колку долго трае, додека да пристигне? Ku---- p------ k----- k----- s- o- p------?
   
Каде можам да телефонирам? Mi--- v--- s------ p------?
Каде е следната телефонска говорница? Mi--- o- l---- p-----------?
Имате ли телефонски картички? On-- t----- p--------------?
   
Имате ли телефонски именик? On-- t----- p---------------?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Ti-------- I-------- s------------?
Само момент, да проверам. Od------- h---- n--- o--- s---- s-----.
   
Линијата е секогаш зафатена. Li--- o- a--- v------.
Кој број го биравте? Mi--- n------ v---------?
Најпрво морате да изберете нула. Te---- p---- e---- v----- n----!