македонски » фински   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [yhdeksänkymmentäneljä]

Konjunktioita 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [yhdeksänkymmentäneljä]

Konjunktioita 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsuomi
Чекај, додека да престане дождот. Od--- k----- s--- l-----.
Чекај, додека да бидам готов / готова. Od--- k----- o--- v-----.
Чекај, додека тој да се врати. Od--- k----- h-- t---- t-------.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Od---- k----- h------- o--- k-----.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Od---- k----- e------ l-----.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Od---- k----- l----------- v------ v--------.
   
Кога патуваш на одмор? Mi----- l----- l------?
Уште пред летниот распуст? Vi--- e---- k--------?
Да, уште пред да започне летниот распуст. Ky---- v---- e---- k--- k------- a----.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Ko---- k----- e---- k--- t---- t----.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Pe-- k------ e---- k--- i------- p------.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Su--- i----- e---- k--- m---- u---.
   
Кога ќе се вратиш дома? Mi----- t---- k-----?
По наставата? Op------- j--------?
Да, откако ќе заврши наставата. Ky---- s-- j------ k-- o----- o- l-------.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. On----------- j------ h-- e- v----- t---- t----.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Me---------- t------ h-- m----- A---------.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Me------ A---------- h-- r-------.