македонски » француски   Лица


1 [еден]

Лица

-

+ 1 [un]

+ Les gens

1 [еден]

Лица

-

1 [un]

Les gens

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
jас mo- / je +
jас и ти mo- e- t-i +
ние двајцата no-- d--x +
   
тој lu- / il +
тој и таа lu- e- e--e +
тие двајцата eu- d--x +
   
маж l’----e +
жена la f---e +
дете l’-----t +
   
една фамилија un- f-----e +
мојата фамилија ma f-----e +
Мојата фамилија е овде. Ma f------ e-- i--. +
   
Јас сум овде. Je s--- i--. +
Ти си овде. Tu e- i--. +
Тој е овде и таа е овде. Il e-- i-- e- e--- e-- i--. +
   
Ние сме овде. No-- s----- i--. +
Вие сте овде. Vo-- ê--- i--. +
Тие сите се овде. Il- s--- t--- i--. +