македонски » француски   Прилози


100 [сто]

Прилози

-

+ 100 [cent]

+ Adverbes

100 [сто]

Прилози

-

100 [cent]

Adverbes

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
веќе еднаш – никогаш досега dé-- – p-- e----e +
Дали веќе сте биле во Берлин? Av------- d--- é-- à B----- ? +
Не, никогаш досега. / Не, сеуште не. No-- p-- e-----. +
   
некој – никој qu------- – p------e +
Познавате ли овде некој? Co------------- q-------- i-- ? +
Не, не познавам никого. No-- j- n- c------ p------- i--. +
   
уште – не повеќе en---- – n- ... p--s +
Ќе останете ли уште долго овде? Re--------- e----- l-------- i-- ? +
Не, јас не останувам повеќе тука. No-- j- n- r---- p--- l-------- i--. +
   
уште нешто – ништо повеќе en---- q------ c---- – p--- r--n +
Сакате ли да се напиете уште нешто? Vo--------- e----- b---- q------ c---- ? +
Не, јас не сакам ништо повеќе. No-- j- n- d----- p--- r---. +
   
веќе нешто – сеуште ништо dé-- q------ c---- – e----- r--n +
Јадевте ли веќе нешто? Av------- d--- m---- q------ c---- ? +
Не, јас сеуште немам јадено ништо. No-- j- n--- e----- r--- m----. +
   
уште некој – никој повеќе en---- q-------- – p--- p------e +
Сака ли уште некој кафе? Es---- q-- q-------- v------- e----- u- c--- ? +
Не, никој повеќе. No-- p--- p-------. +