македонски » француски   Месеци


11 [единаесет]

Месеци

-

+ 11 [onze]

+ Les mois

11 [единаесет]

Месеци

-

11 [onze]

Les mois

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
јануари ja----r +
февруари fé----r +
март ma-s +
   
април av--l +
мај mai +
јуни ju-n +
   
Ова се шест месеци. Ce s--- s-- m---. +
јануари, февруари, март, Ja------ f------- m---, +
април, мај и јуни. av---- m-- e- j---. +
   
јули ju----t +
август ao-t +
септември se------e +
   
октомври oc----e +
ноември no-----e +
декември dé-----e +
   
Ова се исто така шест месеци. Ce s--- a---- s-- m---. +
јули, август, септември ju------ a---- s--------, +
октомври, ноември, декември. oc------ n-------- d-------. +