македонски » француски   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

+ 12 [douze]

+ Les boissons

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [douze]

Les boissons

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Јас пијам чај. Je b--- d- t--. +
Јас пијам кафе. Je b--- d- c---. +
Јас пијам минерална вода. Je b--- d- l---- m-------. +
   
Пиеш ли чај со лимон? Bo----- d- t-- a- c----- ? +
Пиеш ли кафе со шеќер? Bo----- d- c--- a--- d- s---- ? +
Пиеш ли вода со мраз? Ve----- d- l---- a--- d-- g------ ? +
   
Овде има забава. Il y a u-- f--- i--. +
Луѓето пијат шампањско. Le- g--- b------ d- c--------. +
Луѓето пијат вино и пиво. Le- g--- b------ d- v-- e- d- l- b----. +
   
Пиеш ли алкохол? Bo----- d- l------- ? +
Пиеш ли виски? Bo----- d- w----- ? +
Пиеш ли кола со рум? Bo----- d- c--- a--- d- r--- ? +
   
Јас не сакам шампањско. Je n----- p-- l- c--------. +
Јас не сакам вино. Je n----- p-- l- v--. +
Јас не сакам пиво. Je n----- p-- l- b----. +
   
Бебето сака млеко. Le b--- a--- l- l---. +
Детето сака какао и сок од јаболко. L’------ a--- l- c---- e- l- j-- d- p----. +
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. La f---- a--- l- j-- d------- e- l- j-- d- p-----------. +