македонски » француски   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

+ 13 [treize]

+ Les activités

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [treize]

Les activités

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Што прави Марта? Qu- f--- M----- ? +
Таа работи во канцеларија. El-- t-------- d--- u- b-----. +
Таа работи на компјутер. El-- t-------- s-- u- o---------. +
   
Каде е Марта? Où e-- M----- ? +
Во кино. Au c-----. +
Таа гледа филм. El-- r------ u- f---. +
   
Што прави Петар? Qu- f--- P----- ? +
Тој студира на универзитет. Il é----- à l-----------. +
Тој студира јазици. Il é----- l-- l------. +
   
Каде е Петар? Où e-- P----- ? +
Во кафуле. Au c---. +
Тој пие кафе. Il b--- d- c---. +
   
Каде сакаат да одат тие? Où a--------- a---- ? +
На концерт. Au c------. +
Тие со задоволство слушаат музика. Il- a----- é------ d- l- m------. +
   
Каде не сакаат да одат тие? Où n----------- p-- a---- ? +
Во диско. Da-- l-- d-----------. +
Тие не танцуваат со задоволство. Il- n------- p-- d-----. +