македонски » француски   Бои


14 [четиринаесет]

Бои

-

+ 14 [quatorze]

+ Couleurs

14 [четиринаесет]

Бои

-

14 [quatorze]

Couleurs

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Снегот е бел. La n---- e-- b------. +
Сонцето е жолто. Le s----- e-- j----. +
Портокалот е портокалов. L’------ e-- o-----. +
   
Црешата е црвена. La c----- e-- r----. +
Небото е сино. Le c--- e-- b---. +
Тревата е зелена. L’----- e-- v----. +
   
Земјата е кафеава. La t---- e-- b----. +
Облакот е сив. Le n---- e-- g---. +
Автомобилските гуми се црни. Le- p---- s--- n----. +
   
Каква боја има снегот? Бела. Qu---- e-- l- c------ d- l- n---- ? B------. +
Каква боја има сонцето? Жолта. Qu---- e-- l- c------ d- s----- ? J----. +
Каква боја има портокалот? Портокалова. Qu---- e-- l- c------ d---- o----- ? O-----. +
   
Каква боја има црешата? Црвена. Qu---- e-- l- c------ d---- c----- ? R----. +
Каква боја има небото? Сина. Qu---- e-- l- c------ d- c--- ? B---. +
Каква боја има тревата? Зелена. Qu---- e-- l- c------ d- l------ ? V----. +
   
Каква боја има земјата? Кафеава. Qu---- e-- l- c------ d- l- t---- ? B----. +
Каква боја има облакот? Сива. Qu---- e-- l- c------ d- n---- ? G---. +
Каква боја имаат автомобилските гуми? Црна. Qu---- e-- l- c------ d-- p---- ? N---. +