македонски » француски   Овошје и храна


15 [петнаесет]

Овошје и храна

-

+ 15 [quinze]

+ Fruits et aliments

15 [петнаесет]

Овошје и храна

-

15 [quinze]

Fruits et aliments

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Јас имам една јагода. J’-- u-- f-----. +
Јас имам едно киви и една лубеница. J’-- u- k--- e- u- m----. +
Јас имам еден портокал и еден грејпфрут. J’-- u-- o----- e- u- p-----------. +
   
Јас имам едно јаболко и едно манго. J’-- u-- p---- e- u-- m-----. +
Јас имам една банана и еден ананас. J’-- u-- b----- e- u- a-----. +
Јас правам овошна салата. Je f--- u-- s----- d- f-----. +
   
Јас јадам тост. Je m---- u- t----. +
Јас јадам тост со путер. Je m---- u- t---- a--- d- b-----. +
Јас јадам тост со путер и мармалад. Je m---- u- t---- a--- d- b----- e- d- l- c--------. +
   
Јас јадам сендвич. Je m---- u- s-------. +
Јас јадам сендвич со маргарин. Je m---- u- s------- à l- m--------. +
Јас јадам сендвич со маргарин и домати. Je m---- u- s------- à l- m-------- e- a-- t------. +
   
Ни треба леб и ориз. No-- a---- b----- d- p--- e- d- r--. +
Ни треба риба и стек. No-- a---- b----- d- p------- e- d- s-----. +
Ни треба пица и шпагети. No-- a---- b----- d- p---- e- d- s--------. +
   
Што уште ни треба? Av-------- b----- d------ c---- ? +
Ни требаат моркови и домати за супата. No-- a---- b----- d- c------- e- d- t------ p--- l- s----. +
Каде има супермаркет? Où e-- l- s---------- ? +