македонски » француски   Во кујната


19 [деветнаесет]

Во кујната

-

+ 19 [dix-neuf]

+ Dans la cuisine

19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [dix-neuf]

Dans la cuisine

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Имаш ли нова кујна? As--- u-- n------- c------ ? +
Што сакаш да готвиш денес? Qu- v------ c------- a---------- ? +
Готвиш ли на електрична струја или на гас? Ta c--------- e------- é--------- o- a- g-- ? +
   
Треба ли да го исечам кромидот? Ve----- q-- j- c---- l-- o------ ? +
Треба ли да ги излупам компирите? Ve----- q-- j-------- l-- p----- d- t---- ? +
Треба ли да ја измијам салатата? Ve----- q-- j- l--- l- s----- ? +
   
Каде се чашите? Où s--- l-- v----- ? +
Каде се садовите? Où e-- l- s------ ? +
Каде е приборот за јадење? Où s--- l-- c------- ? +
   
Имаш ли отварач за конзерви? As--- u- o---------- ? +
Имаш ли отварач за шишиња? As--- u- d---------- ? +
Имаш ли извлекувач за плута? As--- u- t----------- ? +
   
Дали ја готвиш супата во оваа тенџере? Pr--------- l- s---- d--- c---- c-------- ? +
Ја пржиш ли рибата во оваа тава? Fa----- f---- l- p------ d--- c---- p---- ? +
Го печеш ли зеленчукот на оваа скара? Fa----- g------ l-- l------ s-- c- b------- ? +
   
Јас ја покривам масата. Je m--- l- t----. +
Овде се ножевите, вилушките и лажиците. Vo--- l-- c-------- l-- f---------- e- l-- c--------. +
Овде се чашите, чиниите и салфетите. Vo--- l-- v------ l-- a-------- e- l-- s---------. +