македонски » француски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

+ 2 [deux]

+ La famille

2 [два]

Фамилија

-

2 [deux]

La famille

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
дедо le g--------e +
баба la g--------e +
тој и таа lu- e- e--e +
   
татко le p--e +
мајка la m--e +
тој и таа lu- e- e--e +
   
син le f--s +
ќерка la f---e +
тој и таа lu- e- e--e +
   
брат le f---e +
сестра la s--r +
тој и таа lu- e- e--e +
   
чичко l’----e +
тетка la t---e +
тој и таа lu- e- e--e +
   
Ние сме една фамилија. No-- s----- u-- f------. +
Фамилијата не е мала. La f------ n---- p-- p-----. +
Фамилијата е голема. La f------ e-- g-----. +