македонски » француски   Мал разговор 1


20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [vingt]

Conversation 1

20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [vingt]

Conversation 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Раскомотете се! Me--------- à v---- a--- !
Чувствувајте се како дома! Fa---- c---- c--- v--- !
Што сакате да се напиете? Qu- v---------- b---- ?
   
Сакате ли музика? Ai-------- l- m------ ?
Јас ја сакам класичната музика. J’---- l- m------ c--------.
Еве ги моите CD – а. Me- C- s--- i--.
   
Свирите ли на некој инструмент? Jo-------- d--- i--------- d- m------ ?
Еве ја мојата гитара. Vo--- m- g------.
Обожавате ли да пеете ? Ai-------- c------ ?
   
Имате ли деца? Av------- d-- e------ ?
Имате ли куче? Av------- u- c---- ?
Имате ли мачка? Av------- u- c--- ?
   
Еве ги моите книги. Vo--- m-- l-----.
Јас сега ја читам оваа книга. En c- m------ j- l-- c- l----.
Што обожавате да читате? Qu------- q-- v--- a---- l--- ?
   
Обожавате ли да одите на концерт? Ai-------- a---- a- c------ ?
Одите ли со задоволство во театар? Ai-------- a---- a- t------ ?
Одите ли радо на опера? Ai-------- a---- à l------ ?