македонски » француски   Мал разговор 2


21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

+ 21 [vingt et un]

+ Conversation 2

21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [vingt et un]

Conversation 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Од каде доаѓате? D’-- v--------- ? +
Од Базел. De B---. +
Базел се наоѓа во Швајцарија. Bâ-- s- t----- e- S-----. +
   
Смеам ли да ви го претставам господинот Милер? Pu----- v--- p-------- M------- M----- ? +
Тој е странец. Il e-- é-------. +
Тој зборува повеќе јазици. Il p---- p-------- l------. +
   
Дали сте овде по прв пат? Es---- l- p------- f--- q-- v--- ê--- i-- ? +
Не, јас веќе бев овде минатата година. No-- j-- é---- d--- l--- d------. +
Но само една седмица. Ma-- s-------- p--- u-- s------. +
   
Како Ви се допаѓа кај нас? Co----- v--- p----------- c--- n--- ? +
Многу добро. Луѓето се љубезни. Be------. L-- g--- s--- t--- s-----------. +
И околината ми се допаѓа исто така. Et l- p------ m- p---- a----. +
   
Што сте по занает? Qu-- e-- v---- p--------- ? +
Јас сум преведувач. Je s--- t--------- / t----------. +
Јас преведувам книги. Je t------ d-- l-----. +
   
Дали сте сами овде? Êt------- s--- i-- ? +
Не, мојата сопруга / мојот сопруг е исто така овде. No-- m- f---- / m-- m--- e-- a---- i--. +
А таму се моите две деца. Et v---- m-- d--- e------. +