македонски » француски   Мал разговор 3


22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [vingt-deux]

Conversation 3

22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [vingt-deux]

Conversation 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Пушите ли? Es---- q-- v--- f---- ?
Порано да. Au-------- o--.
Но сега не пушам повеќе. Ma-- m---------- j- n- f--- p---.
   
Ќе Ви пречи ли, ако јас пушам? Es---- q-- ç- v--- d------ s- j- f--- ?
Не, воопшто не. No-- p-- d- t---.
Тоа не ми пречи. Ça n- m- d------ p--.
   
Ќе се напиете ли нешто? Pr------------ q------ c---- à b---- ?
Еден коњак? Un c----- ?
Не, подобро едно пиво. No-- p----- u-- b----.
   
Патувате ли многу? Vo---------- b------- ?
Да, тоа се најчесто службени патувања. Ou-- m--- c- s--- p------------- d-- v------ d---------.
Но сега сме овде на одмор. Ma-- m---------- n--- s----- e- v-------.
   
Каква горештина! Qu---- c------ !
Да, денес е навистина жешко. Ou-- a---------- i- f--- v------- c----.
Одиме на балконот. Al---- s-- l- b-----.
   
Утре овде ќе има забава. De----- i- y a--- u-- f---.
Ќе дојдете ли и Вие? Es---- q-- v--- y v---- a---- ?
Да, и ние исто така сме поканети. Ou-- n--- y s----- a---- i------.