македонски » француски   Учење на странски јазици


23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

+ 23 [vingt-trois]

+ Apprendre des langues étrangères

23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [vingt-trois]

Apprendre des langues étrangères

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Каде учевте шпански? Où a-------- a----- l--------- ? +
Знаете ли исто така и португалски? Pa--------- é-------- p-------- ? +
Да, а исто така знам и нешто италијански. Ou-- e- j- p---- a---- u- p-- l--------. +
   
Јас мислам дека Вие зборувате многу добро. Je t----- q-- v--- p----- t--- b---. +
Јазиците се прилично слични. Le- l------ s- r----------. +
Јас можам добро да ги разберам. Je p--- b--- l-- c---------. +
   
Но говорењето и пишувањето е тешко. Ma-- l-- p----- e- l-- é----- e-- d--------. +
Јас уште правам многу грешки. Je f--- e----- b------- d- f-----. +
Ве молам поправајте ме секогаш. N’------- p-- à m- c------- s--- v--- p----. +
   
Вашиот изговор е сосема добар. Vo--- p------------ e-- t--- b----. +
Имате еден мал акцент. Vo-- a--- u- l---- a-----. +
Човек препознава од каде доаѓате. On d----- d--- v--- v----. +
   
Кој е вашиот мајчин јазик? Qu---- e-- v---- l----- m--------- ? +
Посетувате ли курс за јазици? Su--------- d-- c---- d- l----- ? +
Која наставна метода ја користите? Qu-- m------- u------------ ? +
   
Во моментов не знам како се вика. Po-- l- m------ j- n- m--- s------- p---. +
Неможам да се сетам на насловот. Le t---- n- m- r------ p--. +
Го заборавив. Je l--- o-----. +